Σεβάσμιος Inamoto Hyakuten (1940)
Ιδρυτής της σχολής Komyo ReikiDo

Βουδιστικό όνομα: SHAKU (Sakya) Hyakuten
Ζώδιο στην Κινεζική Αστρολογία: Δράκοντας
Ζώδιο στην Δυτική Αστρολογία: Λέων


Βουδιστής μοναχός, ανεξάρτητος και μη σεκταριστής. Λέει: "Δεν πιστεύω στους ναούς και τα μοναστήρια. Ο άνθρωπος είναι ο ναός. Ο ναός μου είναι όπου είμαι κι εγώ. Είμαι ένας κινητός ναός". Δάσκαλος Reiki και ιδρυτής της σχολής Komyo ReikiDo. Μυήθηκε στο Reiki από την κυρία Chiyoko Yamaguchi. Όπως και άλλοι, πιστεύει ότι οι αρχικές διδασκαλίες του Usui sensei σκοπό έχουν την πνευματική ανάπτυξη και ότι κάθε θεραπεία που συμβαίνει είναι συνεπακόλουθο της πνευματικής αυτής ανάπτυξης. 

"Εγώ είμαι εδώ, εσύ είσαι εκεί. Αυτή, θεωρώ, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Όταν υπάρχει ΑΥΤΟ, τότε υπάρχει κι ΕΚΕΙΝΟ. Όταν εμφανίζεται ΑΥΤΟ, εμφανίζεται κι ΕΚΕΙΝΟ. Όταν δεν υπάρχει ΑΥΤΟ, δεν υπάρχει κι ΕΚΕΙΝΟ. Όταν παύει ΑΥΤΟ, παύει κι ΕΚΕΙΝΟ". 

                                                                            - Hyakuten Inamoto

 Komyo ReikiDo

ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ


Usui Mikao sensei (1865-1926)
Ιδρυτής του Usui Reiki Ryoho και του Usui Reiki Ryoho Gakkai Ο USUI Mikao Sensei (1865 – 1926), είναι ο ιδρυτής του Reiki Ryoho (θεραπευτική τέχνη ή μέθοδος). Φωτίστηκε και απέκτησε τη θεραπευτική ικανότητα το 1922 σε ηλικία 57 ετών, ενώ νήστευε και διαλογιζόταν στο Όρος Κουράμα του Κιότο, την αρχαία πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η θεραπευτική τέχνη ονομάζεται “USUI REIKI RYOHO για τη βελτίωση του νου και του σώματος” και είναι μία θεραπευτική τέχνη την οποία εμπνεύστηκε ο Usui sensei, δεν ήταν το αποτέλεσμα κάποιων ερευνών του, ή μία ανακάλυψη ή επανακάλυψη. Ο Usui sensei θεώρησε ότι αυτό το υπέροχο δώρο πρέπει να το μοιραστεί με τους ανθρώπους και να μην το κρατήσει για τον εαυτό του και/ή την οικογένεια του. Έτσι, ίδρυσε το “Usui Reiki Ryoho Gakkai” στην Aoyama, Τόκιο, το 1922. Το 1925 μετακόμισε στο Nakano, ένα προάστιο του Τόκιο, προκειμένου να επεκτείνει τις θεραπευτικές δραστηριότητες του. Η φήμη του διαδόθηκε σε όλη τη χώρα και έτσι συχνά τον προσκαλούσαν για να διδάξει το Reiki Ryoho του σε διάφορα μέρη όπως στην Χιροσίμα, τη Σάγκα, το Κιούσου. Στις 9 Μαρτίου 1926 πέθανε στο δρόμο (ενώ ταξίδευε) στη Φουκουγιάμα, στο Νομό Χιροσίμα. Ο τάφος του Usui sensei και η επιμνημόσυνη πλάκα βρίσκονται στο Τόκιο, στο Ναό Saihoji της σέκτας Jodo-shu (ή Άμωμη χώρα) του Ιαπωνικού Βουδισμού.

Hayashi Chujiro sensei (1879-1940)
Ο HAYASHI Chujiro sensei (1879-1940), ναύαρχος του τότε Αυτοκρατορικού Ναυτικού της Ιαπωνίας, εγγράφηκε στην 30η τάξη της Ναυτικής Ακαδημίας, τον Δεκέμβριο του 1899 και αποφοίτησε τον Δεκέμβριο του 1902. Μυήθηκε στο Shinpiden (Βαθμός Δασκάλου) το 1925 μετά την αποχώρηση του από το Ναυτικό, και άνοιξε την δική του κλινική Reiki στο Higashi-shinano-cho του Τόκιο. Υπήρξε ένας από τους διευθυντές του Usui Reiki Ryoho Gakkai. Η σύζυγος του, η κυρία Hayashi Chie, ήταν επίσης μέλος του Usui Reiki Ryoho Gakkai. Το 1931 αποχώρησε από το Gakkai και ίδρυσε το “Hayashi Reiki Kenkyu Kai”. Μύησε 13 Shihan (Δασκάλους), εκ των οποίων οι δύο ήταν γυναίκες, η κυρία Hayashi Chie, και η κυρία Hawayo Takata. Ο Hayashi sensei επισκέφτηκε την Κυρία Τακάτα στην Χαβάη το 1938 και την μύησε στον Βαθμό Shinpiden (Shihan/Δασκάλα). Η Κυρία Τακάτα άνοιξε την δική της κλινική στην Χαβάη. Συνολικά δίδαξε 22 Δασκάλους Ρέικι. Χάρη στην αφοσίωσή τους, το Reiki Ryoho διαδόθηκε στην Δύση. (Σημείωση: Παρ' ότι η Κυρία Τακάτα δεν συμπεριλαμβάνεται στην Γενεαλογία Komyo Reiki, την αναφέρουμε από σεβασμό για τη συνολική συνεισφορά και το έργο της).

Chiyoko Yamaguchi (1921-2003)
Ανάμεσα στους μαθητές του Hayashi ήταν και μια νεαρή κοπέλα που ονομαζόταν Chiyoko Yamaguchi. Η Κυρία Yamaguchi δεν έμαθε τίποτα για τον Usui-Sensei και την ιστορία του Reiki και δεν έφτασε να γίνει Shihan, έμαθε όμως πώς να δίνει Reiju (συντονισμούς) από τον θείο της, που ήταν επίσης μαθητής του Hayashi. Δεν εξάσκησε δημόσια το Reiki, αντίθετα το εφάρμοζε στην οικογένεια και τους φίλους της. Άρχισε να διδάσκει το 1996, επειδή διάφοροι άνθρωποι άρχισαν να της το ζητούν. Δεν είχε κάποιο σταθερό πρόγραμμα, ούτε έδινε έντυπο υλικό και πιστοποιητικά. Δεν διαχώριζε ξεκάθαρα τα επίπεδα μεταξύ τους και οι τάξεις δεν ήταν συγκεκριμένες, επομένως οι μαθητές δεν κατατάσσονταν σε επίπεδα. Απλά δίδασκε όπως της έβγαινε.

Σεβάσμιος Inamoto Hyakuten (1940)
Ιδρυτής της Σχολής Κοmyo Reiki Κai. Ζει και εργάζεται στο Κιότο, Ιαπωνία. Ταξιδεύει τακτικά ανά τον κόσμο για να διδάξει. Παγκόσμια αναγνωρισμένη μορφή στην κοινότητα Reiki, πολύτιμος σύμβουλος για πολλούς δασκάλους και συγγραφείς Reiki καθώς επίσης και μεταφραστής/διερμηνέας.